Ga direct naar de content
Gemeente Meierijstad

Grondstoffeninzamelaar

Solliciteer uiterlijk maandag 24 juni
looptijd18 - 36 uursalaris3.327 vervaldatumAl gesloten
Meierijstad schakelt over van afval- naar grondstoffeninzameling. Vuilnismannen zijn verleden tijd, want de service aan huis naar onze inwoners wordt opgeschroefd. Terwijl koeriers aan huis postpakketten afgeven van internetwinkels zetten wij grondstoffeninzamelaars in om pakketjes met grondstoffen en spullen aan huis op te halen.

Koerier voor circulariteit 

Als duurzaamheidskoerier binnen gemeente Meierijstad ben jij het gezicht van onze nieuwe manier van afvalinzameling. Wij schakelen in twee pilot wijken over van traditionele afvalinzameling naar een innovatieve aanpak waarbij we grondstoffen en spullen aan huis ophalen. Jouw missie is om herbruikbare grondstoffen en het weinige restafval zo schoon, veilig en efficiënt mogelijk te verzamelen en te vervoeren.

Tweemaal per week rijd je met een elektrisch voertuig door de woonwijken van Meierijstad. Je bezoekt huishoudens om kleine zakken en emmers met grondstoffen op te halen. Geen gesjouw meer met zware afvalbakken. Jij keurt de aangeboden grondstoffen op kwaliteit en bij vragen van bewoners sta je hen vriendelijk te woord en verwijs je hen, indien nodig, door naar de juiste afdeling. Dit doe je niet alleen; je werkt samen met een groot team van gedreven collega’s die allemaal dezelfde missie delen: Meierijstad schoon, veilig en circulair maken.

Concreet ben je als duurzaamheidskoerier bezig met de volgende werkzaamheden:
  • Verzamelen van grondstoffen en restafval
  • Beheren van jouw voertuig en de inzamelapparatuur
  • Communiceren met inwoners bij vragen
  • Bijhouden van een logboek over eventuele verbeterpunten en gebeurtenissen. Deze bespreek je met de teamleider om zo de dienstverlening verder te verbeteren.
  • Daarnaast ben je inzetbaar in het werk op de milieustraten van Meierijstad

Werken bij gemeente Meierijstad

Met ruim 85.000 inwoners hoort onze gemeente Meierijstad tot de middelgrote gemeenten van Nederland. Wat je hier doet, doet er echt toe. We geloven in de kracht van samen en zetten de klant centraal. En dat zie je terug in onze hele organisatie. Daar zijn we trots op. Met aandacht voor ontwikkeling en aansprekende projecten werken we met z’n allen aan ons maatschappelijk doel: elke dag verder bouwen aan een Meierijstad voor iedereen. Verder gaan wij voor werkgeluk. Onze dienstverlening bijzonder en persoonlijk maken én houden kunnen wij dankzij jou. En jij kan dat waarmaken doordat je als medewerker helemaal tot je recht komt. 
 
Als Duurzaamheidskoerier kom je te werken binnen het atelier Werven en Milieustraten. Samen met werkatelier Groen en het atelier Grijs bestaat het team uit bijna 50 collega's. Deze teams zijn verantwoordelijk voor de buitendienst en zorgen dat we trots mogen zijn op onze buitenruimte. Je werkt volgens een planning en denkt mee om de uitvoering zo goed mogelijk met elkaar te doen. Hoewel je samenwerkt in een team, ben je uiteindelijk in jouw werk vaak alleen op pad. Uiteraard staan je collega’s voor je klaar om je te helpen als dat nodig is.  
 
Meer weten over hoe het is om bij ons te werken? Kijk op www.werkenbijgemeentemeierijstad.nl. 

Hier krijgt jouw talent de ruimte

Naast communicatieve vaardigheden is het voor het goed uitvoeren van deze functie belangrijk dat je over een goede conditie beschikt en dat je graag buiten bent. Deze functie komt namelijk met 2 grote voordelen; 1. door het fysieke aspect van de functie is je sportschoolabonnement overbodig en 2. aan frisse lucht geen gebrek.  Je bent milieubewust en draagt graag bij aan een schone leefomgeving. 
Verder verwachten we het volgende:
  • Minimaal een afgeronde VMBO-opleiding
  • In het bezit van rijbewijs B. Heb je daarnaast ook rijbewijs E, dan is dat een pré.
  • Je bent servicegericht en gaat respectvol om met anderen
  • Je hebt een goede fysieke conditie en bent in staat veelvuldig te kunnen bukken 

Wij bieden jou

Samen realiseren we de opgaves en ambities van gemeente Meierijstad. Daar mag je ook een mooie beloning voor verwachten. Grondstoffeninzamelaar is een baan voor 18 tot 36  uur per week, daarvoor mag je rekenen op:
 
  • Een bruto maandsalaris van maximaal € 3.327,- (schaal 5), op basis van een 36-urige werkweek.
  • Een individueel keuzebudget van 17,05% van jouw salaris. Aan jou dus de keuze wat je met dit budget doet. Extra vakantiedagen? Of misschien toch een fiets aanschaffen? Daarnaast kan je het IKB uit laten betalen op elk gewenst moment.
  • Uitgebreide leer-, ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. We zijn trots op de carrièrekansen die we bieden.
  • Een uitdagende en dynamische werkomgeving waarin je een directe bijdrage kunt leveren aan een gemeente die een gezonde aarde wil doorgeven aan de volgende generaties. 
  • Een NS-Business Card en gebruik van Greenwheels voor dienstreizen.
  • Een baan in de buitenlucht.

Pak je kans!

Je weet het zeker, dit is jouw baan. En aangezien jij kansen niet laat liggen, stuur jij jouw cv en motivatiebrief vóór 25 juni 2024. Daarna sluit deze vacature. Binnen 5 dagen na de sluitingsdatum krijg je een reactie.  

Zijn wij net zo enthousiast als jij? 

  • Dan volgt een kennismakingsgesprek op dinsdagmiddag 25 juni met Miriam van den Boogaard (leidinggevende), Mieke van Uden (medewerker grondstoffen) en Rob Moerkens (werfbeheerder).
  • Je ontvangt via e-mail ons voorstel voor de arbeidsvoorwaarden.
  • Zet jij je handtekening daarna onder het voorstel? Dan heten we je van harte welkom bij gemeente Meierijstad.

Heb je nog vragen over de vacature? Miriam van den Boogaard, leidinggevende, helpt je graag verder. Je kan haar bereiken via mvandenboogaard@meierijstad.nl. Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Dan staat een van onze HR Medewerkers je graag te woord via 14 0413 of via hrm@meierijstad.nl.
Delen:

Reageer vandaag

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Ardie Uphus van Gemeente Meierijstad

Gerelateerde vacatures

Over de organisatie

Gemeente Meierijstad logo
Adres
Stadhuisplein 1
5461KN Veghel